Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Zelf schoonmaken

Zelf terrazzo schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van terrazzo was nog nooit zo simpel. Terrazzo polijsten.

De basis bij het zelf reinigen van terrazzo.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde terrazzo vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde terrazzo vloeren die in kunststof hars of epoxy zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Terrazzo schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Terrazzo reinigen - u reinigt de vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het terrazzo goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van terrazzo herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de terrazzo vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van terrazzo.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vaak komen terrazzo vloeren tevoorschijn bij het restaureren of het renoveren van een woning, eventuele lijmresten van linoleum of vloertapijt verwijderd u eenvoudig met de HMK R154 Lösefix van Moeller Stone Care.

2.) Terrazzo beschermen of impregneren -De tweede stap in het terrazzo onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Terrazzo onderhoud - Bij het onderhoud van marmer hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. 
Droog reinigen van terrazzo, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van marmer. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating of de P319 Marmer- en granietpolish van Moeller Stone Care 
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Terrazzo zelf repareren - Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren van terrazzo en granito.

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

 

Specialistisch reinigen zoals schuren

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw terrazzo vloer. Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care. Herstel terrazzo vloer.

Is uw terrazzo vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of professioneel herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloer onderhoud van terrazzo, de technieken op een rij gezet voor u :

  • Impregneren of coaten van terrazzo - verschillende technieken toe te passen op terrazzo. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende granito vloer soorten.
  • Terrazzo polijsten - de terrazzo vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. 
  • Terrazzo slijpen of schuren - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een terrazzo vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor grantio en terrazzo.
  • Terrazzo vloer repareren - het professioneel herstellen of repareren van scheuren, gaatjes en andere beschadigingen in een terrazzo vloer. 

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw marmeren vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

Herstel Terrazzo vloer. 

De verschillen

Is het nou graniet, granito of terrazzo

Het ontstaan van terrazzo vloeren

Rond de 15e eeuw ontdekte Venetiaanse natuursteenbewerkers een praktische toepassing voor het restmateriaal van marmer en graniet uit de verschillende steengroeves, ze gebruikten het om de terrassen rondom de huizen te bedekken. Later werd deze toepassing in veel Italiaanse kerken toegepast, het restmateriaal werd in de betonnen vloer gestort, door de hoge belopingsgraad op de vloer werd het als het ware natuurlijk gepolijst. De mensen vonden dit zo mooi dat het later ook voor vele ander doeleinden werd gebruikt. De originele terrazzo bewerkers komen uit de Italiaanse streek van Fruili vlakbij Venetië. Veel van deze granito of terrazzo bewerkers kwamen rond de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw naar Nederland. In gebouwde huizen uit deze periode vind u dan ook bijna altijd iets terug van terrazzo of granito.

Wat is terrazzo 

Terrazzo is een natuursteenafwerking die veel wordt toegepast voor vloeren, aanrechtbladen en badkamers. Meestal bestaat terrazzo uit marmer korrels ( granulaat ) of graniet korrels, deze worden samengedrukt in betonmortel, klei of tegenwoordig ook in epoxy. Daarna wordt terrazzo gepolijst waardoor een prachtige glans ontstaat op de natuursteen korrels.

De verschillen

 Terrazzo - komt van het Italiaanse woord terras. Wordt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruikt, in Frankrijk, Nederland en België spreekt men vaak over graniet of granito.

Terrazzo vloer polijsten. Terrazzo vloer schuren. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten