Skip to content

NATUURSTEEN SOORTEN

Natuursteen, uniek, duurzaam, slijtvast en tijdloos, verkrijgbaar in vele soorten en vormen

Met natuursteen kunt u zowel een moderne als een klassieke en tijdloze uitstraling creëren

Natuursteen is een natuurlijk, duurzaam, slijtvast en tijdloos materiaal waarmee u uw interieur, tuin, buitenruimte of pand kunt verfraaien. Elke steensoort is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Hierdoor is echter niet elke steensoort geschikt voor elke toepassing. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over de verschillende soorten natuursteen, over het ontstaan, de verschillende toepassingen en wat algemene onderhoud tips. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

Natuursteen soorten

Welke verschillende natuursteen soorten bestaan er

Natuursteen is een tijdloos materiaal en heeft een levensgeschiedenis van miljoenen jaren. De vorming van natuursteen is zo oud als de aarde zelf en dit is een proces dat nog steeds doorgaat. Natuursteen wordt al meer dan 5.000 jaar gewonnen in bovengrondse- en ondergrondse steengroeves. De vindplaats bepaalt de kleur, de hardheid en het patroon. De variatie in kleur, structuur en glans is ongekend groot. Geen natuursteen tegel is daarom hetzelfde. Iedere tegel, plaat of blok, is als een uniek schilderij.

Er zijn geen twee stenen hetzelfde. Hierdoor heeft u altijd een uniek natuurlijk product

Grofweg is er de keuze uit onderstaande soorten natuursteen, met ieder zijn eigen karakteristieken:

Foto’s natuursteensoorten

Hieronder ziet u in de volgorde van links naar rechts de volgende natuursteen soorten: Basalt, Graniet, Granito, Hardsteen, Leisteen, Marmer, Travertin en Terrazzo.

Olivian Black Basalt
Graniet Ghibly
Granito Onderhoud
Noorse Leisteen
Travertin Onderhoud
Terrazzo Zwart Wit

Maak kennis met de vele toepassingen van natuursteen

Waar wordt natuursteen voor gebruikt

Onze aardkorst is vele tienduizenden soorten gesteenten rijk, zo’n vijfduizend daarvan zijn geschikt voor de bouw en daarmee het interieur.

Natuursteen wordt onder andere gebruikt voor het vervaardigen van grafmonumenten. Maar wordt tevens veel toegepast in en om het huis. Denk aan:

  • Natuursteen aanrechtbladen
  • Natuursteen gevels
  • Natuurstenen keukenbladen
  • Natuurstenen tafels
  • Natuurstenen tegels
  • Natuursteen terras
  • Natuurstenen trappen
  • Natuursteen vensterbanken
  • Natuurstenen vloeren
  • Natuurstenen wasbakken

Veel van deze natuursteen soorten zijn onderhevig aan onderhoud. Elke steen is uniek en elke steensoort moet op zijn beurt onderhouden worden. We hebben aan aantal algemene natuursteen onderhoud tips.

Natuursteen optimaal onderhouden

Het optimaal schoonmaken, reinigen of onderhouden van natuursteen lijkt gemakkelijk en is veelal ook zelf te doen, maar in de meeste gevallen blijkt dit toch een specialistische aangelegenheid. In dat geval is het verstandig om de behandeling uit te laten vooruit door deskundigen.

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen. Of het nu gaat om natuurstenen vloeren, vensterbanken, keukenbladen, trappen of gevels, onze natuursteen specialisten hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij onderhouden natuursteen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Wij hebben een speciale pagina gemaakt voor praktische tips voor het schoonmaken en onderhouden van natuursteen, volgens een uniek stappenplan, het zogenaamde ‘3 stappenplan: Reinigen, beschermen en onderhouden‘. Doe er u voordeel mee. Heeft u vervolgens nog hulp nodig, dan kunt u altijd bij ons aankloppen.

Back To Top
×