Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Beton reinigen

Zelf beton schoonmaken of reinigen, betonvloer reinigen en impregneren.

De basis bij het beton onderhoud, volgens het drie stappenplan: beton reinigen, beton impregneren en beton onderhouden.

Tegenwoordig is beton niet meer weg te denken uit de keuken, badkamer en woonkamer, hierbij moet u denken aan aanrechtbladen of keukenbladen van gestort schoon beton, betonnen wanden, betonvloeren of beton schouwen. Deze beton soorten zijn zeer gebruiksvriendelijk maar hebben wel degelijk beton onderhoud nodig. Wij helpen u eenvoudig en simpel met het schoonmaken van beton. Let op ! Beton is gevoelig voor hardnekkige reinigers zoals antikalk en chloor. Probeer deze schoonmaakproducten zo veel mogelijk te vermijden. Antikalk op beton geeft lelijke witte vlekken.

Stap 1. Reinigen

Voor nieuw gestort of aangebracht beton

Laat het beton voldoende drogen, tussentijds reinigt u de vloer met schoondweilwater en een scheutje zuurvrije allesreiniger. Na enkele weken gaat u het beton coaten of het beton impregneren. In deze fase adviseren wij om de vloerverwarming onder het beton uit te zetten.

Voor beton aangebracht als aanrechtblad, betonnen keukenblad of als een schouw van beton kunt u ook bovenstaande omschrijving toepassen.

Voor dun aangebracht beton cire op bijvoorbeeld wanden hoeft u dit maar eenmalig toe te passen, ook is hierbij het impregneren van beton cire niet een noodzakelijk iets. 

Voor bestaand beton 

Verwijder vlekken met schoon water en een scheutje zuurvrije allesreiniger voor beton. Hardnekkige vlekken zoals olievlekken, vetvlekken of andere diep ingetrokken vlekken verwijdert u met een speciale pasta zoals olie en vetoplossers of de vloeibare Lösefix. Laat nu alles goed drogen alvorens u gaat impregneren. Hoe schoner het oppervlak hoe beter de hechting van het impregneermiddel van beton of de beton coating. Bij hardnekkige vervuiling adviseren wij u om het beton te polijsten.

Stap 2. Beschermen of impregneren

Om vlekken te voorkomen zet u ruim van te voren de vloerverwarming uit. Breng het beton impregneermiddel aan in een verfbakje, rol het product zo dun mogelijk uit met bijvoorbeeld een lakrollertje. Rol het product kruislings uit. Eventueel achterblijvend residu verwijdert u binnen enkele minuten met een schone pluisvrije doek. Na een droogtijd van enkele uren kunt u het impregneren nog een keer herhalen. Beton is over het algemeen poreus, het impregneren volstaat meestal wel met 1 keer tot 2 keer.  Beton impregneren. Beton impregneermiddel. Hieronder een website met goede impregneermiddelen van beton:

Borel beton impregneren

Beton coaten, wilt u de vloer een geheel andere uitsraling geven of is u beton zo onderhevig aan slijtage dan is het aanbrengen van een beton coating wel degelijk een oplossing. Wii kunnen u hierin goed adviseren.

Stap.3 Onderhoud

Voor het dagelijks of periodiek beton onderhoud gebruikt u een scheutje groen zeep in een emmer lauw water. Het beton blijft zo licht glanzend van kleur en tevens beschermend tegen vuil en vlekken. Beton schoonmaken. 

Wilt u zelf beton polijsten ?

Bent u handig en wilt u zelf het beton polijsten, hieronder in enkele stappen uitgelegd wat u moet doen

U kunt online een boenmachine huren of een boenmachine kopen, deze heeft u nodig voor het polijsten van beton

Stap 1. Met de speciale polijstpads van beton gaat u de vloer behandelen, het behandelen van de betonnen vloer doet u in 4 fases

  • Fase 1. Gebruik de polijstpad met de rode achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over de dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele vloer. Deze polijstpads kunnen zowel nat als droog gebruikt worden.
  • Fase 2. Gebruik de polijstpad met de blauwe achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen vloer. Nat en droog gebruik.
  • Fase 3. Gebruik de diamantpad met de gele achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen vloer. Nat en droog gebruik. In deze fase bereiken we een gezoet niveau.
  • Fase 4. Gebruik de polijstpad met de groen achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen cire vloer. Nat en droog gebruik. In deze fase bereiken we een gepolijst niveau.

Stap 2. U impregneert eventueel de betonnen vloer met de daarvoor geschikte beton impregneermiddelen.

Specialistisch onderhoud

Bij sterke vervuiling van beton, beschadigingen aan beton. Schuren en polijsten van beton. Wij hebben de expertise.

Is uw beton door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer en wand technieken die wij kunnen toepassen voor u.

De beton technieken op een rij:

  • Beton antislip maken - verschillende technieken toe te passen op betonnen vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers. Anti slip maken van beton vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op beton. Beton stralen wordt toegepast voor zeer grote oppervlaktes die snel antislip moeten worden gemaakt.
  • Impregneren of coaten van beton - verschillende technieken toe te passen op beton soorten zoals beton cire. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende beton vloer soorten. Beton waterdicht maken.
  • Beton polijsten - de beton vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor beton. Beton polijsten of beton poetsen kan pas nadat het is geschuurd. Dof beton glanzend maken.
  • Beton slijpen of beton schuren - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een betonnen vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor beton en natuursteen.

 

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw betonnen vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak.

Beton slijpen en polijsten. Beton schuren en polijsten. Het slijpen en polijsten van een betonnen vloer. Het schuren en polijsten van een betonnen vloer. Slijpen van beton

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten