Ga naar hoofdinhoud

MARMER ANTISLIP MAKEN

Maak uw marmeren vloer tegels permanent stroef en voorkom zo vervelende ongelukken

Antislip behandeling marmer

Jaarlijks vallen veel mensen door een te gladde vloer van marmer, een marmeren trap of een marmeren tegelvloer. Dit kan zelfs leiden tot vervelende en ernstige ongelukken, of zelfs tot schade claims. Door marmeren oppervlaktes op te ruwen en permanent stroef te maken, kan dit voorkomen worden. Op deze pagina voorzien wij u van alle informatie over marmer antislip maken en oplossingen die wij als Pro Floor Care bieden.

Pro Floor Care maakt vloeren van marmer antislip

Tegels van marmer en kalsteen kunnen we antislip maken door een antislip behandeling. Dat doen we de R-waarde te verhogen van een bestaande- of nieuwe marmeren vloer. We gaan dan een permanente antislip aanbrengen.

We maken een even een onderscheid tussen oplossingen voor natuursteen zoals marmer in natte en droge ruimtes.

Natte ruimtes van marmer

Een Anti slip behandeling op marmer wordt veelal toegepast in natte ruimtes zoals:

  • Terassen van marmer en kalksteen
  • Sauna’s
  • Zwembaden met natuursteen
  • Badkamer vloeren

Droge ruimtes van marmer

In droge ruimtes, met kans op uitglijden, wordt een antislip behandeling toegepast op zoal:

  • Bordessen en trappen
  • Entree bedrijfsgebouw
  • Verzorgingshuizen, bejaardentehuis
  • Ziekenhuizen
  • Hotels en restaurants
  • Kantoren en woningen

Marmer stroef maken, de toepassingen

Voor het antislip maken van natuursteen, zoals marmer, travertin of kalksteen, worden verschillende toepassingen gebruikt. Hieronder een paar voorbeelden:

a) Etsen

Etsen van marmer – Een antislip behandeling voor vloeren, tegels en bordessen van marmer. De marmeren vloer wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Deze techniek wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s en doucheruimtes. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van de vloer, tegels of natuursteen.

b) Boucharderen

Boucharderen van marmer – De vloer wordt behandeld met zogeheten bouchardeer hamers. Dit wordt veelal toegepast op traptredes van marmer om de antislip waarde te veranderen. Het uiterlijk van het marmer, kalksteen of natuursteen verandert esthetisch en er is een blijvende zichtbare- en voelbare structuurverandering.

c) Stralen

Stralen van marmer – Deze techniek wordt veelal toegepast om antislip randen te maken in- of op marmeren trappen en marmervloeren. Het uiterlijk van de tegels of traptredes van natuursteen worden sterk beïnvloedt. Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten. Het marmer krijgt een schuurpapier achtige uitstraling na de antislip behandeling.

d) Branden

Branden of vlammen van marmer – Door het verhitten van natuursteen wordt een thermische reactie ontwikkeld. Hierdoor springt de toplaag open, waardoor er een betere antislip waarde ontstaat. Deze techniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptredes. Het wordt ook toegepast om de volledige uitstraling van een natuursteen vloer te veranderen.

e) Markeren

Zichtbare valmarkering of trapmarkering – Pro Floor Care brengt visueel zichtbare markeringen aan. Dit kunnen verschillende oplossingen zijn. Soms worden er gaten geboord in de traptreden van marmer of kalksteen. Deze gaten worden dan gevuld met een 2-componenten epoxy of een andere kleur marmer. Door deze contrasterende kleur op de traptredes, kan beter diepte bepaald worden. Deze manier van valmarkering is ook in strook vorm te realiseren.

Meten is weten

De antislip behandeling en het resultaat. Twijfelt u over de werking van het antislip op marmer of natuursteen. Geen zorgen… Met de speciale meetapparatuur kunt u het resultaat van voor de behandeling en na de uitvoering zien. Deze zogeheten R-waardes worden in een tabel uitgedrukt en in een verslag verwerkt.

Antislip Maken Van Natuursteen
Antislip Meting Op Graniet
Marmer Herstellen

Marmer repareren grachtenpand Singel Amsterdam

Marmer, Natuursteen, Particulier, Zakelijk

Klant J.P. van Eesteren 3 ronde boorgaten camoufleren die op de verkeerde plaats zijn uit…

BEKIJK PROJECT

Marmer antislip maken door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmer. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij verrichten ook antislip metingen op marmer, die u kan ondersteunen voor uw keuze.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×