Skip to content

MARMER ANTISLIP MAKEN

Maak uw marmeren vloer tegels stroef, slijtvast en slipvrij en voorkom zo vervelende ongelukken

Antislip behandeling marmer zonder verlies van uiterlijk

Jaarlijks vallen of glijden veel mensen uit door een te gladde vloer van marmer, een marmeren trap of een marmeren tegelvloer. Dit kan leiden tot vervelende en ernstige ongelukken, of zelfs tot schade claims. Dit kan voorkomen worden door marmeren oppervlaktes op te ruwen en permanent stroef te maken. Op deze pagina leest u alles over het antislip maken van marmer en de oplossingen die wij als Pro Floor Care bieden voor het stroef maken van marmer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Pro Floor Care maakt vloeren van marmer antislip en veilig

Veilige marmeren vloeren door antislip behandeling

Tegels van marmer kunnen we antislip maken en daarmee veilig maken, door een antislip behandeling. Dat doen we de R-waarde te verhogen van een bestaande- of nieuwe marmeren vloer. Wat we doen is eigenlijk dat we een permanente antislip oplossing aanbrengen.

Er zijn verschillende oorzaken en redenen waarom marmeren vloertegels glad worden. Het heeft eigenlijk allemaal met natheid te maken. Dat kan vocht zijn in vochtige en sanitaire ruimtes, zoals badkamers, doucheruimtes, sauna’s en zwembaden. Maar het kan bijvoorbeeld ook regen zijn op stations, entrees of een plaza van een winkelcentrum.

Per definitie gaat het dus om natte en vochtige plekken. Dat kan zowel in natte, maar ook in droge ruimtes voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende plekken:

Natte ruimtes van marmer

Een antislip behandeling op marmer wordt veelal toegepast in natte ruimtes zoals:

  • Terrassen van marmer en kalksteen
  • Sauna’s met marmervloeren
  • Zwembaden met marmeren tegels
  • Badkamers met vloeren van marmer

Droge ruimtes van marmer

In droge ruimtes, met kans op uitglijden, wordt een antislip behandeling toegepast op zoal:

  • Bordessen en trappen van marmer
  • Entree bedrijfsgebouwen met marmeren vloeren
  • Verzorgingshuizen en bejaardentehuis met marmer
  • Ziekenhuizen met marmer
  • Hotels en restaurants met marmeren vloeren
  • Kantoren en woningen met vloeren van marmer

Foto’s van een marmer antislip behandeling

Bij deze een aantal impressies van het antislip maken van een marmer trap via een  trapmarkering behandeling.

Antislip Maken Van Marmer Door Valmarkering
Antislip Maken Van Marmer

Hoe een marmer vloer stroef maken

Manieren voor gladde marmeren vloer antislip maken

Gelukkig is, of beter gezegd, zijn er meerdere oplossingen voor het stroef maken van marmeren vloeren, zodat vervelende ongelukken voorkomen kunnen worden en het marmer weer veilig beloopbaar wordt. Ook in natte omstandigheden.

Er zijn verschillende oplossingen. Voor elke situatie en toepassing van marmer is er wel een behandeltechniek. Bij deze beschrijven wij de verschillende manieren om marmer stroef te maken:

Etsen van marmer 

Het etsten van marmer is een antislip behandeling voor vloeren, tegels en bordessen van marmer. Marmeren vloer etsen is daarmee ook de meest toegepaste behandeling van het antislip maken van marmer. Deze techniek wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s en doucheruimtes. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van de marmer vloertegels.

Pro Floor Care kan een etsende slip behandeling vaak in één dag uitvoeren

Boucharderen van marmer

Bij het boucharderen van marmer wordt de vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers. Dit wordt veelal toegepast op traptreden van marmer om de antislip waarde te veranderen. Het uiterlijk van het marmer verandert esthetisch en er is een blijvende zichtbare- en voelbare structuurverandering.

Stralen van marmer

Het stralen van marmer wordt veelal toegepast om antislip randen te maken in- of op marmeren trappen en marmervloeren. Het uiterlijk van de marmeren tegels of traptreden worden sterk beïnvloed. Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten. Het marmer krijgt een schuurpapierachtige uitstraling na de antislip behandeling.

Branden van marmer

Het branden of vlammen van marmer werkt als volgt: door het verhitten van het marmer wordt een thermische reactie ontwikkeld. Hierdoor springt de toplaag open, waardoor er een betere antislip waarde ontstaat. Deze techniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptreden. Het wordt ook toegepast om de volledige uitstraling van een natuursteen vloer te veranderen.

Markeren van marmer

Bij het markeren van marmer spreken we over een zichtbare valmarkering of trapmarkering. Dit kunnen verschillende oplossingen zijn. Soms worden er gaten geboord in de traptreden van marmer of kalksteen. Deze gaten worden dan gevuld met een 2-componenten epoxy of een andere kleur marmer. Door deze contrasterende kleur op de traptreden, kan tevens de diepte beter bepaald worden. Deze manier van valmarkering is ook in strook vorm te realiseren.

Conclusie:

Voor particuliere vloeren van marmer voldoet veelal een etsende antislip behandeling. Voordeel is dat er over het algemeen weinig verandert aan het uiterlijk van de marmer vloertegels

Meten is weten

Marmer antislip meting als bewijs

Twijfelt u over het nut en de werking van een antislipbehandeling op marmer of natuursteen? Geen zorgen… Met de speciale meetapparatuur kunt u het resultaat van, vóór de behandeling en ná de uitvoering zien. Deze zogeheten R-waardes worden in een tabel uitgedrukt en in een verslag verwerkt. De antislip behandeling en het resultaat!

Een antislip meting rapportage is héél erg handig voor uw verzekering

Marmer Herstellen

Marmer repareren grachtenpand Singel Amsterdam

Marmer, Natuursteen, Particulier, Repareren, Zakelijk

Klant J.P. van Eesteren 3 ronde boorgaten camoufleren die op de verkeerde plaats zijn uit…

BEKIJK PROJECT

Marmer antislip maken door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmer. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij verrichten ook antislip metingen op marmer, die u kan ondersteunen voor uw keuze.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over het antislip maken van marmer

Marmer antislip: Oma weet raadt!

Zo nu en dan krijgen wij vragen over het anti slip maken van marmeren tegels. Hoe gaat een antislip behandeling van marmer in zijn werk? Heeft een antislip behandeling consequenties voor marmeren vloeren? Verandert het marmer niet door een antislip behandeling?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Antislip marmer: De gouden raad van Tante Kaat.

Kun je marmeren vloer tegels antislip maken?

Er zijn verschillende manieren om marmeren vloer tegels stroef en veilig te maken. Voor elke situatie en toepassing van marmer is er wel een behandeltechniek. Het hangt er dus vanaf waar de vloer ligt, is dat in een huis, of in een overheidsgebouw? Daarnaast heeft de behandeltechniek ook invloed op het uiterlijk van de marmeren tegels.

Lees hier alles over in onze paragraaf hoe een marmer vloer stroef maken.

Hoe maak je een marmeren vloer veilig?

Een marmeren vloer is erg populair en gewild. Jaarlijks vallen of glijden veel mensen uit door een te gladde vloer van marmer, een marmeren trap of een marmeren tegelvloer. Een oplossing is om de vloer antislip te maken.

Er zijn verschillende manieren om marmer stroef te maken. Het etsen is de meest toegepaste behandeling van het antislip maken van marmer. Deze techniek wordt veel toegepast in natte ruimtes, zoals zwembaden, sauna’s en doucheruimtes. Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van de marmer vloertegels en daarmee is dit ook een zeer gewenste oplossing.

Pro Floor Care kan een etsende slip behandeling van marmeren vloeren vaak in één dag uitvoeren.

Kun je een marmeren antislip vloer wassen?

Als een marmeren vloer etsend antislip gemaakt is, dan is er geen nieuwe structuur aangemaakt en hierdoor vervuilt de vloer minder snel als bij een antislip coating of een antisliptegel.

Het onderhoud van uw marmeren antislip vloer is niet ingewikkeld. U kunt de vloer gewoon wassen. U heeft geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met de juiste methodiek en een goed reinigingsmiddel kunt u uw marmeren vloer schoon en stroef houden. Wij hebben verschillende praktische tips om marmer schoon te maken en te reinigen.

Waarom een antislip meting voor marmeren vloeren?

Meten is weten. Voor wij een antislip behandeling op marmeren vloeren toepassen, meten wij eerst de zogeheten R-waardes. Zo zien wij het verschil van het resultaat van vóór en ná de behandeling. Daarnaast zetten wij dit in een verslag en zo’n antislip meting rapportage is héél erg handig voor uw verzekering.

Wij hebben een pagina geschreven waar we van alles uitleggen over antislip metingen en stroefheidsmetingen.

Back To Top
×