Skip to content

MARMER COATEN

Geef uw marmeren blad een extra beschermlaag en voorkom zo krassen op uw marmeren tafel of aanrechtblad

Glansrijk marmer! Uw marmer in ere hersteld door coating

Heeft uw marmeren vloer, aanrechtblad, tafel of balie krassen of slijtage sporen? Geen zorgen, wij hebben een oplossing. Veelal kan er gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel om een coating aan te brengen. Deze coatings, speciaal voor marmer, dringen niet door in de steen, maar verankeren zich op de toplaag van het marmer. Hierdoor wordt het steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend. Lees hier alles over het coaten van marmer. We bespreken het volgende:

Wat is een marmeren coating

Waarom marmer coaten

Met het coaten van marmer, zoals vloeren, gevels en aanrechtbladen, wordt er eigenlijk een ander materiaal aangebracht op het marmer. Hierdoor wordt het materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en vooral UV- werend.

Er kan gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel om een coating aan te brengen. Deze coatings zijn speciaal gemaakt voor marmer en dringen niet door in de steen, maar verankeren zich op de toplaag van het marmer. Hierdoor wordt het steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

Coatings zijn op waterbasis of op nano technologie. Dit zijn tegenwoordig milieuvriendelijke oplossingen

Deze behandeltechniek wordt vaak toegepast op marmeren aanrechtbladen of marmer dat zich voornamelijk buiten bevindt.

Het wordt ook vaak toegepast na en in combinatie met verschillende behandeltechnieken zoals het reinigen van marmer, het polijsten van marmer en het schuren van marmer.

Foto’s van marmer coating behandeling

Bij deze een aantal impressies van de resultaten van het coaten van een marmeren aanrechtblad.

Coaten Van Marmer Of Beton
Beton Aanrechtblad Coaten
Beton En Marmer Coaten

Marmer coaten, hydrofoberen of impregneren?

Is impregneren niet hetzelfde als coaten? Wanneer moet ik nu welke techniek toe (laten) passen. Wat is dan ook nog eens hydrofoberen?

Goede vragen. Wij leggen u hier uit wat de grote verschillen zijn tussen marmer coaten, hydrofoberen van marmer of het impregneren van marmer.

a) Coaten van marmer

Bij het coaten van marmer wordt over de toplaag van het marmer een coating aangebracht. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating bijna niet in het marmer, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het marmer liggen. Denk aan het normaal schilderen.

Nadeel: Coaten van marmer, hardsteen of natuursteen heeft als nadeel dat het de originele glans veranderd.

Toepassingen: Het coaten van marmer wordt vaak toegepast op krasgevoelige ondergronden. Marmeren aanrechtbladen, uitgiftebalies van marmer en marmeren tafels worden vaak af gecoat.

b) Hydrofoberen van marmer

Dan het hydrofoberen van marmer. “Hydro” betekent water en “foberen” betekent afstoten. Bij het hydrofoberen spreken we dan over het waterafstotend maken van marmer. Bijna alle hydrofoboren zijn op waterbasis of nano acrylpolymeren.

Toepassingen: Hydrofoberen wordt veelal op marmeren gevels en marmervloeren toegepast.

c) Impregneren van marmer

Bij het impregneren van marmer gaan we letterlijk gezegd een vaste stof verzadigen met een vloeistof. In dit geval is het marmer de vaste stof. Het impregneermiddel is in dit geval de vloeistof. Door de verzadiging van het impregneermiddel in de toplaag van het marmer, wordt het vuil-, water-, vocht- en graffiti afstotend. Impregneermiddelen hebben een bredere toepassing. Zo zijn er nog veel impregneermiddelen op oliebasis en met oplosmiddelen. Vernieuwde technieken, zoals nano impregnanten of impregneermiddel op waterbasis, zien we tegenwoordig ook steeds vaker.

Toepassingen: Impregneren wordt op marmeren gevels, vloeren van marmer, marmeren monumenten en beelden van marmer toegepast.

Kortom, we misschien wel de volgende ‘simpele’ conclusie trekken:

Door het coaten van marmer verandert het uiterlijk en voorziet het marmer van een lichte glans. Wilt u liever geen glans, dan kunt u de vloer beter laten impregneren

Coaten, hydrofoberen of impregneren, hebben naast wat verschillen, in feite ook bijna dezelfde eigenschappen. Hieronder wat termen die gebruikt worden:

  • Marmeren vloer coaten
  • Coaten van marmer
  • Marmer vloeren coaten
  • Marmer tegels coaten
  • Impregneren of coaten marmeren vloertegels
  • Marmeren vloer impregneren of coaten
  • Marmeren gevel coaten
Coaten van marmer of beton

Advies nodig voor het beschermen van marmer?

Wilt u uw marmer, zoals marmeren vloeren, aanrechtbladen of marmeren gevels met een extra laag beschermen en twijfelt u over de juiste techniek? Pro Floor Care adviseert en helpt u graag verder. Neem even contact met ons op. Dit kan via ons contact formulier, maar kan ook direct per telefoon of App.

Afspraak maken voor het coaten van uw marmer

Veel gestelde vragen over marmer coatings

Marmer coaten: Oma weet raadt!

Van tijd tot tijd krijgen wij vragen over het coaten van marmer, zoals marmeren aanrechtbladen. Wat is het nut en het effect van coating? Wat is een marmeren coating? Kun je marmer zelf coaten? Wat is eigenlijk het verschil tussen coaten en impregneren?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Marmer coaten: De gouden raad van Tante Kaat.

Wat is een marmeren coating?

Bij het coaten van marmer, zoals marmeren aanrechtbladen of vloeren, wordt óver de toplaag van het marmer een coating aangebracht. Er kan gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel om een coating aan te brengen. Deze coatings zijn speciaal gemaakt voor marmer en dringen niet door in de steen, maar verankeren zich op de toplaag van het marmer. Hierdoor wordt het steenoppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

Wat is het nut van het coaten van marmer?

Het coaten van marmer, zoals marmeren vloeren of marmeren aanrechtbladen heeft eigenlijk twee functies. Het beschermt het marmer en het is een vorm van afwerking, die het uiterlijk van het marmer beïnvloed.

Het beschermt het marmer en zo wordt het waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en vooral UV- werend.

Als vorm van afwerking heeft het wel als nadeel, dat de originele glans veranderd.

Voor meer informatie over het effect van het coaten van marmer, verwijzen wij u naar de voordelen en nadelen van het coaten van natuursteen.

Wat is verschil tussen het coaten of impregneren van marmer?

Het heeft beide een beschermende functie, bij zowel coaten als impregneren wordt het marmer waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en vooral UV- werend.

Echter, bij het coaten van marmer wordt over de toplaag van het marmer een coating aangebracht. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating bijna niet in het marmer, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het marmer liggen.

Meer informatie kunt u teruglezen in onze paragraaf marmer coaten, hydrofoberen of impregneren.

Hoe vaak marmer coaten?

Hoe vaak u marmer moet coaten, hangt af van de intensiteit van het gebruik en waar deze natuursteen zich bevindt. U kunt de volgende suggesties aanhouden:

Voor marmeren vloeren zou eens in de twee jaar voldoende moeten zijn.

Een marmeren aanrecht, tafelblad of werkblad is gevoeliger voor het binnendringen van vuil, vocht en vooral zuur. Wij adviseren u om uw marmeren bladen dan ook minimaal één keer per jaar te coaten.

Onze marmer specialisten staan voor u klaar. Dus als u vragen heeft, schroom niet om ons te mailen, te appen of te bellen.

Back To Top
×