Skip to content

MARMER SOORTEN

Marmer, de ‘glanzende steen’, verkrijgbaar in vele soorten en vormen

Marmer, sjiek en modern

Marmer is een kalksteen dat wordt geprezen door het prachtige uiterlijk, met name door de lichtval die zich als het ware in de steen intrekt. De woorden ‘sjiek’ en ‘modern’ worden veelal geassocieerd met deze natuursteen. Marmer is daarmee een ideale toevoeging als u houdt van luxe en geeft tegelijkertijd rust in uw huis. Marmer heeft zo zijn eigenschappen en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Dit alles benoemen we op deze pagina:

Het verhaal achter marmer

Marmer is misschien wel de bekendste en beroemdste natuursteen soort. Eigenlijk al door de eeuwen heen. Het was één van de favoriete bouwmaterialen van de Grieken en Romeinen. Mede doordat het licht zich enkele centimeters in het marmer nestelt. Hier komt tevens het woord ‘marmer’ vandaan. Het stamt af van het Griekse woord ‘marmaros’, wat wil zeggen: ‘glanzende steen’.

Marmer bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat en ontstaat doordat kalksteen door hoge druk en temperaturen omgevormd wordt tot marmer. Dat noemen we ‘gemetamorfeerd’. Kalksteen ondergaat dus een metamorfose tot marmer. De druk is zo hoog, dat eventueel aanwezige fossielen vernietigd worden.

Kenmerkend voor marmer zijn de aders en structuur van het marmer. Elke steen is uniek en marmer zorgt voor een rustige, zachte en tevens sjieke uitstraling. Het is een zeer geliefde natuursteen. Altijd al geweest.

Marmer komt voor in verschillende kleuren, variërend van grijs, tot roze en wit.

Verschillende marmer soorten

Er zijn ontelbaar veel uniek soorten marmer. Wel meer dan duizend. Elk uniek door de kleur en herkomst. De bekendste marmer soorten zijn:

 • Carrara
 • Pentelikon
 • Paros
 • Proconnesus
Marmer Arabescato

Wanneer kiezen voor marmer

De voordelen en nadelen van marmer

Marmer straalt rust uit, het is een zachte natuursteen soort die toch ook als sjiek en modern geassocieerd wordt.

Aangezien marmer zo’n populaire en gewenste steensoort is, vertellen wij u ook graag iets over de voordelen en de nadelen van deze prachtige steensoort.

De voordelen van marmer

 • Marmer is stijlvol
 • Uniek karakter: geen natuursteen is hetzelfde
 • Een robuuste en duurzame tegel
 • Beschadigingen vallen minder op
 • Veel kleurmogelijkheden
 • Geschikt voor vloerverwarming

De nadelen van marmer

 • Marmer is kostbaar
 • Marmer vereist veel onderhoud
Marmer Tegels

Marmer tegels

Marmer tegels als vloer is helemaal terug van weggeweest. Marmer zorgt voor een prachtig kleurverloop en natuurlijke belijning, dat maakt een marmeren vloer zo chique. Daarentegen vereist een marmeren vloer veel onderhoud.

Pro Floor Care kan u helpen om uw marmeren vloer te onderhouden. Lees hier alles over onze aanpak en werkwijze …

Werkwijze Pro Floor Care

Toepassingen van marmer

Marmer kan op verschillende manieren en vormen worden toegepast. Denk aan:

 • Marmeren vloeren en terras tegels
 • Trappen van marmer
 • Marmeren bladen, zoals tafels, aanrechtbladen, vensterbanken
 • Gebouwen en monumenten van marmer

Veel gestelde vragen over marmer soorten

Marmer soorten: Oma weet raadt!

Zo nu en dan krijgen wij vragen over marmer in het algemeen. Welke soorten marmer zijn er? Kun je marmer gemakkelijk schoonmaken en onderhouden? Welke schoonmaakproducten zijn aan te raden?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Marmer soorten: De gouden raad van Tante Kaat.

Welke soorten marmer zijn er?

Er zijn ontelbaar veel uniek soorten marmer. Wel meer dan duizend. Elk uniek door de kleur en herkomst. Marmer komt voor in verschillende kleuren, variërend van grijs, tot roze en wit. De bekendste marmer soorten zijn:

Kun je marmer gemakkelijk schoonmaken en onderhouden?

Marmer is een kalksteen soort en is daardoor gevoelig voor krassen en vlekken. Meer dan niet kalksteen soorten, zoals bijvoorbeeld Daarnaast is marmer gevoelig voor zure vloeistoffen, zoals sappen, azijn en citroen.

Onderhouden is behouden. Dus als marmer goed onderhouden wordt, gaat het langer mee en is het tevens gemakkelijker schoon te maken.

Pro Floor Care is specialist in het onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals marmer. Wij kunnen u voor elke situatie van advies of onderhoud voorzien. Bij ons bent u dus op het juiste adres voor het onderhoud van marmer. Daarnaast hebben wij een uniek stappenplan ontwikkeld, genaamd 3 stappenplan: Reinigen, beschermen en onderhouden‘ die beschrijft die beschrijft hoe natuursteen onderhouden en schoon houden.

Wanneer kiezen voor marmer als natuursteen?

Marmer is misschien wel de bekendste en beroemdste natuursteen soort. Het was één van de favoriete bouwmaterialen van de Grieken en Romeinen. Het woord ‘marmer’ stamt af van het Griekse woord ‘marmaros’, wat wil zeggen: ‘glanzende steen’.

Marmer wordt geassocieerd met sjiek en modern, is stijlvol en is zeer gewild, als:

 • Marmeren vloeren en terras tegels
 • Marmeren bladen, zoals tafels, aanrechtbladen, vensterbanken

Voordelen zijn onder andere, dat het een robuuste en duurzame natuursteen tegel is, met een uniek karakter; geen tegel is hetzelfde. Er zijn ook veel kleurmogelijkheden en is geschikt voor vloerverwarming.

Nadeel is dat marmer kostbaar is en veel onderhoud vereist ten opzichte van andere natuursteen soorten.

Back To Top
×