Skip to content

NATUURSTEEN COATEN

Bescherm uw natuursteen met een extra laag tegen ongewenste indringers en maak de oppervlakte volledig vocht-, vuil- en vloeistof dicht

Coating geeft naast bescherming ook glans aan uw natuursteen

Door het impregneren van natuursteen, zoals natuursteen vloeren, natuursteen gevels en natuursteen aanrechtbladen wordt het natuursteen voorzien van een extra onzichtbare beschermlaag. Hierdoor behoudt het natuursteen zijn glans en kwaliteit, blijft het in optimale conditie én is het immuun tegen ongewenste indringers, zoals zuren, vetten, oliën, vocht of vuil. Lees hier alles over het nut en de voordelen van het impregneren van natuursteen. Hierbij besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

Wat is coaten van natuursteen

Hoe u natuursteen kunt beschermen

Bij het coaten, wordt over de toplaag van het natuursteen een coating aangebracht. In tegenstelling tot het impregneren, trekt de coating bijna niet in het natuursteen, maar blijft het als een aparte beschermlaag over het marmer liggen.

Met coaten beschermt u dus uw natuursteen. Door het coaten van natuursteen, zoals natuurstenen vloeren, natuurstenen aanrechtbladen of tabelbladen, voorkomt u dat zuren, vetten, oliën, vocht, vuil of andere stoffen in het natuursteen doordringen.

Door coaten wordt het natuursteen waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en vooral UV- werend

De voordelen van coaten van natuursteen

Waarom natuursteen coaten

Coaten zorgt dus voor bescherming van natuursteen. Het grote voordeel is dat door het aanbrengen van een coating, het natuursteen volledige bescherming geeft tegen ongewenste indringers. Ideaal voor natuurstenen keukenbladen of aanrechtbladen. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook anti graffiti coatings aanbrengen, of gevels coaten tegen vocht. Er zijn vele voordelen, maar echter ook nadelen. Bij deze een overzichtje:

 • Door coaten wordt het natuursteen volledig vuil-, vocht- en vloeistof dicht.
 • Door coaten behoudt het natuursteen langer haar glans en schoonheid.
 • Door coaten kunt u gemakkelijker én gebruikersvriendelijker het natuursteen schoonmaken en reinigen.
 • Door coaten is het natuursteen bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.
 • Er zijn verschillende vormen van coating beschikbaar, qua texturen, kleuren en diktes.

Nadelen:

 • Coaten van marmer, hardsteen of natuursteen heeft als nadeel dat het de originele glans veranderd.
 • In sommige gevallen kunnen coatings loslaten indien het niet goed aangebracht is.

Door natuursteen te coaten verandert het uiterlijk van het natuursteen en wordt het voorzien van een lichte glans. Wilt u liever geen glans, dan kunt u de vloer beter laten impregneren

Hoe natuursteen coaten

Waarmee natuursteen coaten

Er zijn verschillende manieren om natuursteen te coaten

Aanbrengen van coatings

Er kan gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel om een coating aan te brengen. Deze coatings zijn speciaal gemaakt voor natuursteen dringen niet door in de steen, maar verankeren zich op de toplaag van het natuursteen.

Coatings zijn op waterbasis of op nano technologie. Dit zijn tegenwoordig milieuvriendelijke oplossingen

Deze behandeltechniek wordt vaak toegepast op natuurstenen aanrechtbladen of natuursteen dat zich voornamelijk buiten bevindt.

Aanbrengen van een onzichtbare filmlaag

Een andere mogelijkheid om natuursteen te beschermen, is via een onzichtbare permanente polyester laag.

Dit is een vrij nieuwe techniek, die vloeistof dicht is, maar tevens gas doorlatend. Dat laatste is belangrijk, omdat het natuursteen zo kan blijven ademen, wat ervoor zorgt dat het natuursteen zowel extern, als intern beschermt wordt. Het is volledig onzichtbaar en kan worden geleverd in glanzend of half glanzend (gezoet) effect. Daarnaast voelt het ook heel natuurlijk aan.

Alvorens deze behandeling wordt toegepast, wordt het natuursteen eerste grondig gereinigd, zoals het behandelen van bijvoorbeeld gebruikers sporen.

Het wordt veel toegepast op natuurstenen bladen, zoals aanrechtbladen, keukenbladen en tafelbladen. Tevens is het toepasbaar op alle natuursteen soorten.

Foto’s coating behandeling van natuurstenen aanrechtblad

Natuursteen beschermen tegen ongewenste indringers, zoals zuren, vetten, oliën, vocht of vuil. Hier ziet u een aantal foto’s van een coating behandeling van een marmeren aanrechtblad.

Coaten Van Marmer Of Beton
Beton Aanrechtblad Coaten
Beton En Marmer Coaten

Welk natuursteen coaten?

Natuursteen beschermen tegen ongewenste indringers

Coaten van natuursteen wordt vaak toegepast om krasgevoelige ondergronden. We kunnen verschillende objecten en toepassingen van natuursteen coaten.

Coating oplossingen voor particulieren

Wat wij veelal doen voor particulieren thuis:

 • Coaten van natuurstenen aanrechtbladen
 • Coaten van natuurstenen vensterbanken
 • Coaten van natuurstenen tafelbladen
 • Coaten van natuurstenen vloeren

Coating oplossingen voor bedrijven, instituten of openbare instanties

Hieronder een aantal voorbeelden van wat wij zoal coaten voor bedrijven:

 • Coaten van natuurstenen vloeren in vergaderzalen en entrees om deze eenvoudiger schoon te houden
 • Coaten van natuurstenen gevels om deze graffiti of vochtbestendig te maken
 • Coaten van natuurstenen vloeren in de voedselindustrie, viswerkingsbedrijven of slachthuizen om slijtvaster te maken

De speciale slijtvaste coatings van Pro Floor Care voldoen aan de hoogste normering, zoals een HACCP normering, of verschillende veeleisende keurmerken binnen en buiten Europa

Alternatieven voor coaten van natuursteen

Manieren om natuursteen glanzend te maken en te beschermen

Coating geeft naast bescherming ook glans aan uw natuursteen. Nu zijn er verschillende natuursteen behandelingen die het natuursteen oftewel glanzend maken, oftewel beschermen. Soms overlappen deze ook wel. Bij deze een overzichtje van alternatieve natuursteen behandelingen van coaten. Op de desbetreffende pagina’s kunt u alles over deze natuursteen behandelingen lezen.

Foto’s coating behandeling van natuurstenen vloeren

Hier ziet u een aantal foto’s van de vloeren in de hangar van de musical de Soldaat van Oranje. Hier hebben wij slijtvaste coating aangebracht.

Betonvloer Coating
Beton Coaten
Coating Betonvloer

Hoe vaak natuursteen impregneren?

Periodiek onderhoud voor beschermen van natuursteen

Hoe vaak u natuursteen moet coaten, hangt af van de steensoort, de intensiteit van het gebruik en waar deze natuursteen zich bevindt. U kunt de volgende suggesties aanhouden:

Natuurstenen vloeren coaten

Eens in de twee jaar zou voldoende moeten zijn voor het coaten van natuurstenen vloeren.

Natuursteen bladen coaten

Een aanrecht, tafelblad of werkblad van natuursteen is gevoeliger voor het binnendringen van vuil, vocht en vooral zuur. Wij adviseren u om uw natuurstenen bladen ,dan ook minimaal één keer per jaar te coaten.

Hulp nodig bij het coaten van natuursteen?

Heeft u behoefte om uw natuursteen professioneel te laten coaten? Pro Floor Care is specialist in alle soorten onderhoud van natuursteen en helpt u graag verder. Wij opereren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en alle overige delen van Nederland en België. Neem even contact met ons op. Dit kan via ons contact formulier, maar kan ook direct per telefoon of App.

Afspraak maken voor het impregneren van uw natuursteen
Back To Top
×