Skip to content

NATUURSTEEN ANTISLIP MAKEN

Voorkom ongelukjes en maak uw natuursteen vloer permanent stroef, volgens wettelijke normering

Antislip natuursteen of natuursteen stroef maken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkom ongelukjes en laat uw te gladde natuursteen vloer behandelen met een antislip oplossing. Wij hebben verschillende antislip behandelingen voor het permanent stroef maken van een natuursteen vloer, natuursteen trap of gladde tegels, zoals terrastegels buiten. Ook kunnen we keramische tegels antislip maken. Lees hier alle oplossingen en toepassingen voor het antislip maken van natuursteen vloeren. Hier komen de volgende aspecten aan bod:

Wanneer natuursteen stroef maken?

Waarom natuursteen antislip maken

Een natuursteen vloer is een exclusief en duurzaam product, zeker omdat elke tegel en steen uniek is. Het kan echter behoorlijk glad zijn, waardoor het risico op vallen en uitglijden groot is. Dit kan zelfs tot ernstig letsel leiden. Als een natuursteen vloer te glad is, dan moet deze stroef worden gemaakt. Meestal zijn natuursteen vloeren te glad onder natte omstandigheden. Hieronder enkele voorbeelden waarop antislip behandelingen kunnen worden toegepast:

  • Badkamer vloeren
  • Bordessen en trappen
  • Entrees
  • Hotels en restaurants
  • Kantoren en woningen
  • Natuursteen terrassen
  • Sauna’s of natte ruimtes
  • Verzorgingshuizen en bejaardentehuizen
  • Ziekenhuizen
  • Zwembaden van natuursteen

Foto’s van een antislip behandeling van natuursteen

Bij deze een aantal afbeeldingen van het antislip maken van natuursteen, zoals een vloer in een metro station.

Graniet Pollijsten
Antislip Meting Centraal Station

De verschillende manieren om natuursteen stroef te maken

Onze werkwijze voor het antislip maken van natuursteen

Voor het stroef- of antislip maken van natuursteen kunnen verschillende toepassingen worden gebruikt. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden die wij op het gebied van veiligheid kunnen toepassen:

a) Etsen van natuursteen

Dit is misschien wel de meest toegepaste methode voor het antislip maken van natuursteen.

Deze antislip behandeling werkt goed voor vloeren, tegels en bordessen van verschillende soorten natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen, graniet, kalksteen en basalt.
Het natuursteen wordt door een etsende behandeling stroever gemaakt. Er wordt een speciale antislip vloeistof aangebracht op het natuursteen. Deze speciale vloeistof heeft een inwerktijd van 1 tot 1,5 uur. Door deze antislip vloeistof ontstaan microscopisch kleine groeven in het natuursteen. Hierna wordt het product afgenomen en het natuursteen wordt nog een keer gereinigd met een neutraal schoonmaak product.

Toepassing: Deze anti slip techniek wordt veel toegepast in zwembaden, sauna’s, terrassen en doucheruimtes.

Uiterlijk: Over het algemeen verandert er weinig aan het uiterlijk van de vloer, tegels of natuursteen.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de vloer eerst getest met een anti slip meter, dit gebeurt ook na de ets behandeling. Zo kunnen we een goede vergelijking maken voor en na de antislip behandeling.

b) Boucharderen van natuursteen 

Bij boucharderen van natuursteen, wordt de vloer behandeld met zogeheten bouchardeer hamers.

Toepassing: Deze anti slip techniek wordt veelal toegepast op traptreden van natuursteen om de antislip waarde te veranderen.

Uiterlijk: Het uiterlijk van het marmer, graniet of hardsteen verandert esthetisch. Hierdoor is een blijvende zichtbare en voelbare structuurverandering.

c) Stralen van natuursteen

Het stralen van natuursteen wordt veelal toegepast om antislip randen te maken op trappen en randen. Het uiterlijk van de tegels of traptreden van natuursteen worden sterk beïnvloedt.

Toepassing: Het is een zeer goede antislip oplossing in veel belopen ruimtes en trappen in gebouwen, zoals museums, banken, overheidsgebouwen en supermarkten.

Uiterlijk: Na deze antislip behandeling heeft het natuursteen een schuurpapier achtige uitstraling.

d) Branden of vlammen van natuursteen

Branden of vlammen van natuursteen bestaat uit het verhitten van natuursteen. Hierdoor wordt een thermische reactie ontwikkeld en springt de toplaag open, waardoor er een betere antislip waarde ontstaat.

Toepassing: Deze techniek wordt veel toegepast op bordessen, hellingbanen en traptreden.

Uiterlijk: Het wordt ook toegepast om de volledige uitstraling van een natuursteen vloer te veranderen.

e) Zichtbare valmarkering of trapmarkering

Met zichtbare valmarkering of trapmarkering worden er visueel zichtbare markeringen aangebracht. Dit kunnen verschillende oplossingen zijn. Soms worden er gaten geboord in de traptreden van natuursteen. Deze gaten worden dan gevuld met een 2-componenten epoxy of een andere kleur natuursteen. Door deze contrasterende kleur op de traptreden kan beter diepte bepaald worden. Deze manier van valmarkering is ook in strook vorm te realiseren.

Hoe werkt een antislip meting nu eigenlijk?

Een natuursteenvloer volgens wettelijke normeringen

Misschien vraagt u zich af wat nu precies een antislip meting is en hoe dit in zijn gang gaat.
Wat er eigenlijk gebeurt, is dat de slipweerstand van vloeren wordt gemeten. Er wordt dan gebruik gemaakt van verschillende zooltjes, namelijk een van rubber, een van kunststof en een van leer, dit traject wordt door een geijkte machine over een traject van 65 centimeter uitgevoerd.

Daarnaast bestaan er ook wettelijk normen met betrekking tot de stroefheid van natuursteen vloeren. Dat geldt ook voor Nederland en België

We hebben er een hele pagina gewijd aan antislip metingen en stroefheidsmetingen.

Foto’s van een antislip meting van natuursteen

Om u een beeld te geven van een antislip meting, hebben wij hier 2 afbeeldingen, met onder andere een antislip meting kit.

Anti Slip Meting
Antislip Meting, Gladheid Meten

Onderhoud na het stroever maken van natuursteen

Hoe onderhoudt u nu een vloer die juist stroever gemaakt is?

Als een vloer antislip gemaakt is, dan is er geen nieuwe structuur aangemaakt en hierdoor vervuilt de vloer minder snel als bij een antislip coating of een antisliptegel. Het onderhoud van uw stroeve natuurstenen vloer is niet ingewikkeld. U heeft geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met de juiste methodiek en een goed reinigingsmiddel kunt u de vloer schoon en stroef houden. Pro Floor Care voorziet u graag van advies, dus schroom niet contact met ons op te nemen.

Antislip Maken Door Boucharderen

Natuursteen professioneel stroef of antislip maken?

Wilt u uw tegels minder glad maken, terrastegels of een natuursteen trappen antislip maken? Wij helpen u professioneel natuursteen antislip maken. Neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch, per App of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor het stroef maken van natuursteen
Back To Top
×