skip to Main Content

Natuursteen borstelen

Het borstelen van natuursteen

Verschillende hardsteen, marmer en graniet soorten hebben een ruwere uitstraling, door deze ruwere uitstraling is het niet mogelijk om vloeren, gevels of wanden van natuursteen machinaal te polijsten met speciale diamantpads. Door de diepere gaatjes en een groter reliëf worden deze plaatsen onvoldoende gereinigd. Bij het borstelen van natuursteen worden speciale borstels onder een boenmachine aangebracht of speciale koolstofborstels onder een haakse slijper, hierdoor worden de gaatjes en het reliëf goed schoon geborsteld. Tevens is het mogelijk met het borstelen van natuursteen om een hogere glansgradatie te krijgen op het natuursteen.

Waarom natuursteen borstelen?

Natuursteen borstelen wordt toegepast op vloeren, gevels of wanden die een zogeheten open structuur hebben of veel kleine oneffenheden in de tegels. Geborsteld natuursteen vindt men tegenwoordig in steeds meer huizen, buitenterrassen, trappen en bordessen. Na het borstelen van natuursteen is het belangrijk om de vloer met een goed impregneermiddel te behandelen. Natuursteen vloer of gevel reinigen door middel van de borstelmethode.

Enkele natuursteen soorten die zich goed laten borstelen zijn ruwe Belgisch hardsteen, ruwe leisteen soorten, verruwde graniet soorten vloeren, gevels en wanden.

Gevel Van Natuursteen Borstelen
Back To Top
×