Skip to content

BORSTELEN

Borstel beton of natuursteen om oneffenheden in de tegels te verwijderen en zorg tevens voor een hogere glansgradatie

Het nut van borstelen van natuursteen

Verschillende hardsteen, marmer en graniet soorten hebben een ruwere uitstraling, dan andere natuursteen soorten. Door deze ruwere uitstraling is het niet mogelijk om vloeren, gevels of wanden van natuursteen machinaal te polijsten met speciale diamantpads. Door de diepere gaatjes en een groter reliëf, worden deze plaatsen onvoldoende gereinigd.

Wat is borstelen van natuursteen?

Bij het borstelen van natuursteen worden speciale borstels onder een boenmachine aangebracht of speciale koolstofborstels onder een haakse slijper. Hierdoor worden de gaatjes en het reliëf goed schoon geborsteld. Tevens is het mogelijk met het borstelen van natuursteen om een hogere glansgradatie te krijgen op het natuursteen.

Waarom natuursteen borstelen?

Natuursteen borstelen wordt toegepast op vloeren, gevels of wanden die een zogeheten open structuur hebben of veel kleine oneffenheden in de tegels. Geborsteld natuursteen vindt men tegenwoordig in steeds meer huizen, buitenterrassen, trappen en bordessen.

Na het borstelen van natuursteen is het belangrijk om de vloer met een goed impregneermiddel te behandelen. Een natuursteenvloer- of gevel reinigen kan ideaal uitgevoerd worden door middel van de borstelmethode.

Enkele natuursteen soorten die zich goed laten borstelen, zijn ruwe Belgisch hardsteen, ruwe leisteen soorten, verruwde graniet soorten vloeren, gevels en wanden.

Borstelen Van Natuursteen
Gevel Van Natuursteen Borstelen
Marmer Repareren, Borstelen

Professioneel natuursteen borstelen?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij helpen u graag verder bij het professioneel borstelen van natuursteen of beton. Bel, App, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan.

Afpraak maken
Back To Top
×