Skip to content

MINERALISEREN

Een betaalbaar alternatief om dof, niet kalkhoudend natuursteen weer te laten glanzen

Mineraliseren van natuursteen

Geschikt voor niet kalkhoudende natuursteensoorten.

Het mineraliseren van een vloer wordt toegepast als de staat van de vloer dof is en of kleine krasjes en vlekken zichtbaar blijven. De toplaag is veelal iets gesleten en de looplijnen zijn zichtbaar. Het mineraliseren wordt toegepast op steensoorten die niet of laag kalkhoudend zijn. Lees hieronder alles over mineraliseren en hoe het te werk gaat.

Mineraliseren of kristalliseren?

Methode voor niet kalkhoudende soorten, zoals graniet

Bij het mineraliseren wordt, net zoals bij het kristalliseren, een chemische reactie tot stand gebracht, waardoor de toplaag van het niet kalkhoudende natuursteen zich verdicht. De nieuw gevormde steenlaag is hoogglanzend, iets harder (alleen de toplaag) en iets meer verdicht, waardoor er minder vuil, vet, vocht en andere vervuiling wordt doorgelaten. Hierdoor is de vloer in onderhoud ook weer gemakkelijker onderhoudbaar te krijgen.

Is de vloer in betere staat, dan is kristalliseren een optie. Echter, dit kan dan alleen bij kalkhoudende vloeren.

Kortom:

Mineraliseren: voor NIET kalkhoudende vloeren, in minder goede staat
Kristalliseren: voor kalkhoudende vloeren, in betere staat

Hoe werkt het mineraliseren van natuursteen?

Een korte uitleg in mensen taal

Het mineraliseren van natuursteen, met een lage tot geen kalkhoudende waarde, is eigenlijk een simpele reactie die teweeg wordt gebracht. In simpele taal proberen wij uit te leggen wat er precies gebeurt.

Door de samenvoeging van oxaalzuur (zuringzuur) en kristallijn sillica (kwarts mineraal) ontstaat een chemische reactie. Door dit uit te boenen met een boenmachine, met daaronder een staalwollenpad, ontstaat een reactie die een glazige verharde laag over het natuursteen legt.

Mineraliseren is een proces die wij adviseren om het mineraliseren van uw vloer aan specialisten over te laten.

Welke natuursteen soorten mineraliseren?

Zoals eerder vermeld, kunnen niet alle natuursteen soorten gemineraliseerd worden. Lage, of niet kalkhoudende steensoorten kunnen wel worden gemineraliseerd. Denk dan aan:

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

De specialisten van Pro Floor Care

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier. Wilt u meer lezen over ons team en onze specialisten?

Maak kennis met onze specialisten
Back To Top
×