skip to Main Content

Mineraliseren van natuursteen door Pro Floor Care

Mineraliseren

Geschikt voor niet kalkhoudende natuursteensoorten.

Het mineraliseren van een niet kalkhoudende vloer zoals graniet wordt toegepast als de staat van de vloer dof is en of kleine krasjes en vlekken zichtbaar blijven. Het mineraliseren wordt toegepast op steensoorten die niet of laag kalkhoudend zijn. Lees hieronder meer hoe het te werk gaat.

Methode voor niet kalkhoudende soorten

Zoals graniet.

Bij het mineraliseren wordt net zoals bij het kristalliseren een chemische reactie tot stand gebracht waardoor de toplaag van het niet kalkhoudende natuursteen zich verdicht. De nieuw gevormde steenlaag is hoogglanzend, iets harder ( alleen de toplaag ) en iets meer verdicht waardoor er minder vocht wordt doorgelaten.

Betonvloer Coating

Hoe werkt het mineraliseren van natuursteen ?

Een korte uitleg over wat er gebeurd in mensen taal.

Het mineraliseren van natuursteen met een laag tot geen kalkhoudende waarde is eigenlijk een simpele reactie die teweeg wordt gebracht. In simpele taal proberen wij uit te leggen wat er precies gebeurd.

Door de samenvoeging van oxaalzuur ( zuringzuur ) en kristallijn sillica ( kwarts mineraal ) ontstaat een chemische reactie, door dit met een boenmachine met daaronder een staalwollenpad uit te boenen ontstaat een reactie die een glazige verharde laag over het natuursteen legt.

Wij adviseren om het mineraliseren van uw vloer aan specialisten over te laten.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

De specialisten van Pro Floor Care

Maak kennis met ons Pro Floor Care team en lees meer over onze specialisten

Onze specialisten

Back To Top
×