Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Schoonmaken

Vlekken verwijderen uit natuursteen zoals marmer, graniet, basalt en leisteen. Kalkaanslag verwijderen natuursteen. Reinigen natuursteen vloer. Vetvlekken verwijderen van tegels.

Vlekken verwijderen zoals rode wijn, olie, koffie, kalkaanslag en lippenstift met behulp van verschillende reinigingsmiddelen speciaal voor natuursteen, afhankelijk van de steen- en vlek soort. Wanneer een vlek oud is of diep in het natuursteen is binnengedrongen, moet de behandeling frequenter herhaald worden voordat de vlekken volledig verwijderen.

Marmer schoonmaken, granieten vloer reinigen. Marmer onderhoud.

Hoe moet het niet ?

In de meeste soorten natuursteen zoals marmer, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen en kalksteen zit veel kalk, twijflelt u over de hoge kalksteenwaarde in het natuursteen ? Doe dan de volgende proef: Neem altijd een stukje marmer wat niet in het zicht legt. Laat een heel klein druppeltje azijn op het natuursteen vallen, begint het druppeltje te bruizen of te schuimen dan heeft u een zeer hoge kalkwaarde in het marmer of ander natursteen zoals travertin en kalksteen, voorzichtigheid is geboden en u dient het vloer onderhoud te doen met een zuurvrije grondreiniger. Veilig kalkaanslag verwijderen.

Enkele handige tips bij het gebruik met kalkreinigers op natuursteen :

  • Hebben uw kranen van chroom kalkaanslag ? Ga dan zeer zorgvuldig te werk, wikkel de chromen kranen in met toiletpapier of keukenpapier, spuit hierna de antikalk op het toiletpapier of keukenpapier. Pas op ! Zorg dat u absoluut niet het marmer of het andere natuursteen raakt, dit is direct aangetast door het effect van de zogeheten antikal. Laat het papier ongeveer een 5 minuten op het verchroomde sanitair zitten. Verwijder hierna voorzichtig het papier, zorg ervoor dat u het bijvoorbeeld direct opvangt in een plastic zak. Zet de plastic zak niet op het natuursteen maar verwijder deze direct naar een afvalbak. Laat het toiletpapier of keukenpapier met de antikalk niet te lang zitten op het chroom. De kalkreiniger kan het chroom beschadigen ( het zogeheten zwarte chroom ) Is het resultaat niet afdoende, herhaal dit dan desnoods meerder malen, geduld is een schone zaak in deze behandeltechniek. Schoonmaken van marmer. 
  • Kalkverwijderaars en natuursteen zijn elkaars grootste vijanden, zorg er ten alle tijden voor dat als u met een kalkreiniger aan de gang gaat het marmer of graniet goed is afgedekt. Zelfs als u dit verwijdert wees dan alert dat er geen druppeltjes uit de plastic zak zullen vallen op uw natuursteen vloer of badkamervloer. Snel verwijderen van anti kalk

Vetvlekken verwijderen van tegels. Vetvlekken verwijderen uit natuursteen. Marmer schoonmaken. anti kalk vlekken verwijderen van natuursteen. Vlekken verwijderen. Kalkaanslag verwijderen. 

Advies voor natuursteen

Schoonmaken van natuursteen, hoe doet u dat ? Marmer schoonmaken of onderhoud van graniet.

Bij het verwijderen van vlekken uit een natuursteenvloer zoals marmer of hardsteen wil men nog wel eens de fout maken om het verkeerde schoonmaakmiddel te gebruiken zoals azijn of andere schoonmaakmiddelen met een te hoge PH-waarde. Hierbij komt het voor dat het natuursteen zo ernstig beschadigd dat het onherstelbaar is geworden. Handige tips voor het marmer onderhoud en marmer schoonmaken.

Als u zelf vlekken gaat verwijderen adviseren wij u eerst even de vlekkenwijzer op de site te hanteren.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd in contact komen met Pro Floor Care.

Toch meteen aan de gang met het reinigen van natuursteen, klik hieronder op het soort natuursteen.

Vetvlekken die zijn ontstaan door het barbecuen verwijdert u eenvoudig met de HMK R154 Losefix, hierna even afnemen of neutraliseren met de HMK R155 grondreiniger zuurvrij. Neem bij het schoonmaken van natuursteen de tijd, bepaalde reinigingsproducten zoals Lösefix, en de zuurvrije grondreiniger hebben een lange inweektijd nodig, meestal 10 tot 20 minuten. Hierna ziet u direct resultaat op uw natuursteen. 

Is uw natuursteen of marmer zodanig aangetast door vlekken ontstaan door schoonmaakazijn, antikalk of andere reinigingsproducten met een te hoge zuurgraad, neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op. Zelf schoonmaken van marmer. Vlekken verwijderen van hardsteen. Het professioneel verwijderen van vlekken op natuursteen. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten